Tasha Kavanagh: Första gången jag såg dig

forsta_gangen_jag_sag_digTitel: Första gången jag såg dig
Originaltitel: Things we have in common
Författare: Tasha Kavanagh
Översättare: Annika H Löfvendahl & Jan Hultman
Utgivningsdatum: Mars 2016
Genre: Spänningsroman
Format: Danskt band och e-bok
Sidantal: ca 250 sidor
ISBN: 978-91-87917-18-9

Yasmin skulle göra vad som helst för att få en vän …

Yasmin är fixerad vid Alice, den populära tjejen i klassen, som hon skulle göra vad som helst för att bli vän med. Hon har en liten Alice-ask där hon samlar saker som tillhört henne: som en lapp med ett ritat hjärta, ett godispapper och en strumpa som luktar som hon. Men en dag får Yasmin syn på en ensam man som står och iakttar Alice vid skolan. Hon blir övertygad om att han tänker kidnappa henne, och ser sin chans att ingripa och bli Alices räddare i nöden. Men är Alice verkligen i fara eller är det bara en produkt av Yasmins skruvade fantasi? Yasmin söker upp mannen och försöker medvetet bygga en relation med honom för att kunna vara på rätt plats när han väl begår brottet. Men precis när hon börjat släppa tanken på att han kommer att kidnappa Alice – hon nog har inbillat sig alltihop – då upptäcker man att Alice är borta.

Första gången jag såg dig är en briljant och nattsvart spänningsroman som garanterat kommer att krypa under skinnet på dig.

”En kolsvart thrillerkomedi. En roman du läser med ena handen halvt för ögonen.” The Guardian

”Otroligt skrämmande, detta en av de bästa böcker jag läst i år.” The Independent

TASHA KAVANAGH har en bakgrund inom film. Hon jobbade med detta i tio år med bland annat filmer som Sju år i Tibet och The Talented Mr Ripley. Hon har skrivit flera barnböcker under sitt flicknamn, Tasha Pym. Första gången jag såg dig är hennes första roman. Hon bor i Hertfordshire med sin familj.%d bloggare gillar detta: