Maria Semple: Idag ska allt bli annorlunda

Maria Semple: Idag ska allt bli annorlundaTitel: Idag ska allt bli annorlunda
Originaltitel: Today will be different
Författare: Maria Semple
Översättare: Anders Simonsson
Utgivningsdatum: Maj 2017
Genre: Roman
Format: Danskt band
Sidantal: ca 300 sidor
ISBN: 978-91-87917-28-8

”Idag ska jag inte svära. Inte prata om pengar. Idag ska det vara något lätt och ledigt över mig. Mitt ansikte ska vara avslappnat med ett leende på läpparna. Idag ska jag utstråla lugn. Ett överflöd av godhet och självkontroll. Idag ska jag handla lokalt. Idag ska jag vara mitt bästa jag, människan jag är kapabel att vara. Idag ska allt bli annorlunda.”

Eleanor Floods liv är en riktig röra. Men idag ska allt bli annorlunda, det har hon bestämt sig för. Idag ska hon duscha och sätta på sig riktiga kläder. Hon ska gå på yoga när hon har lämnat sonen Timby i skolan. Hon ska äta lunch med en vän som hon undvikit länge. Hon ska inte svära så mycket. Hon ska till och med ta initiativ till sex med sin man Joe. Men innan hon hinner sätta sin blygsamma plan i verket kommer livet emellan. För just idag har Timby bestämt sig för att låtsas vara sjuk för att få vara hemma med mamma. Idag har också Joe valt att meddela sin receptionist att han är på semester – en nyhet för Eleanor som ringer och söker honom på jobbet. Och precis när hon tror att dagen omöjligt kan gå mer snett, då dyker en gammal kollega upp med ett manus fullmatat med snaskiga familjehemligheter – skrivet av Eleanors egen syster. Kanske kräver den där nystarten hon kämpar för att få till att hon först tar itu med saker som legat begravda alltför länge.

Maria Semple har skrivit en rapp, brutalt ärlig, charmigt neurotisk och hejdlöst rolig roman om en kvinna som vaknar upp fast besluten om att bli sitt bästa jag. Eller åtminstone ta sig igenom dagen med en liten gnutta värdighet i behåll.

Maria Semple har en bakgrund som manusförfattare och skrev för TV-serier som Beverly Hills, Galen i dig och Arrested development innan hon kom ut med en första roman 2008. Idag ska allt bli annorlunda är hennes tredje och senaste roman. Hon bor i Seattle med sin man och dotter.

Idag ska allt bli annorlunda är så unik, så smart, så rolig, så underbart mänsklig och speglar så exakt vår samtid att det är häpnadsväckande.” GILLIAN FLYNN

”Knivskarp, bländande, mörkt humoristisk och djupt rörande. Jag älskade den!” MARIAN KEYES

 %d bloggare gillar detta: