Maggie O’Farrell: Sommaren utan regn

sommaren_utan_regn_nyTitel: Sommaren utan regn
Originaltitel: Instructions for a Heatwave
Författare: Maggie O’Farrell
Översättare: Malin Bylund Westfelt
Utgivningsdatum: April 2014
Format: Danskt band
ISBN: 978-91-87648-11-3
Recensionsdag: 24 april 2014

 

”Konstigt väder lockar fram konstiga beteenden.”

 

LONDON, JULI 1976. En värmebölja som verkar oändlig har svept in över staden. Det har inte regnat på månader när den pensionerade Robert Riordan säger till sin fru Gretta att han ska gå och köpa tidningen, men aldrig kommer tillbaka. Robert försvinner och de tre vuxna barnen måste återvända hem – döttrarna Monica och Aoife som slutat tala med varandra och sonen Michael Francis som står på randen till skilsmässa – var och en med egna idéer om faderns försvinnande. Inget av syskonen anar att deras mor tror sig ha en förklaring, som hon väljer att behålla för sig själv.

Sommaren utan regn är en intim skildring av en familj i kris. En psykologiskt trovärdig roman som lyckas med bedriften att vara nagelbitande spännande och djupt mänsklig på en och samma gång.

 

 

Maggie O'Farrell © Ben Gold

Maggie O’Farrell © Ben Gold

MAGGIE O’FARRELL föddes i Nordirland 1972 och växte upp i Wales och Skottland. Hon har tidigare arbetat som journalist men är numera författare på heltid. Debutromanen After You’d Gone (2000) hyllades både i Storbritannien och internationellt och The Hand That First Held Mine vann det prestigefulla Costa Novel Award 2010. Sommaren utan regn är hennes sjätte bok och blev nominerad till Costa Novel Award 2013.

 

Media

 %d bloggare gillar detta: