Maggie O’Farrell: Den hand som först höll min

Maggie O'Farrell: Den hand som först höll min

Maggie O’Farrell:
Den hand som först höll min

Titel: Den hand som först höll min
Originaltitel: The Hand that First Held Mine
Författare: Maggie O’Farrell
Översättare: Malin Bylund Westfelt
Utgivningsdatum: Maj 2015
Genre: Roman
Format: Danskt band och e-bok
Sidantal: ca 340 sidor
ISBN: 978-91-87917-03-5

”Lyssna. Träden i den här berättelsen vaknar, ruskar på sig och rättar till grenarna igen. En byig vind blåser in från havet och de rastlösa träden knycker otåligt på nacken, som om de visste att någonting är på väg att hända.”

När den stilige och sofistikerade Innes Kent dyker upp vid Lexie Sinclairs föräldrahem i Devon inser Lexie att hon inte kan fortsätta vänta på att livet ska ta fart. Hon ger sig av till London för att skapa sig en ny tillvaro i hjärtat av konstvärlden i femtiotalets Soho. Elina och Ted lever i nutida London, och försöker återfå fotfästet efter den komplicerade födseln av sitt första barn. Elina kämpar med att förlika moderskapets krav med sin identitet som konstnär, och Ted oroas allt mer av barndomsminnen som inte rimmar med vad hans föräldrar berättat. Ett enastående porträtt av två kvinnor i olika tidsperioder tecknas allt tydligare. Trots att femtio år skiljer dem åt, binds de samman på ett sätt som ingen av dem hade kunnat ana.

Den hand som först höll min har belönats med ett flertal litterära priser, bl. a. det prestigefulla Costa Book Award 2010 för Bästa roman.

”Bokens tempo uppnås aldrig på bekostnad av poesin: O’Farrell skriver med precis skärpa, uppmärksammar de små detaljerna, de vardagliga stunderna som omärkligt förhöjer en upplevelse.” THE OBSERVER

”Detta är inte bara en roman om moderskap; den handlar om kärlek och slumpen, om konst och hur en persons frånvaro – oavsett om det är en älskares eller en moders – kan orsaka en ihållande smärta.” NPR BOOKS

Läs mer om Maggie O’Farrell här.%d bloggare gillar detta: