Max Porter: Sorgen bär fjäderdräkt

sorgen_bar_fjaderdrakt

 

Titel: Sorgen bär fjäderdräkt
Originaltitel: Grief is the thing with feathers
Författare: Max Porter
Översättare: Marianne Tufvesson
Utgivningsdatum: oktober 2016
Genre: Roman
Format: Danskt band
Sidantal: ca 150 sidor
ISBN: 978-91-87917-20-2

”Det var en gång en kråka, vars högsta önskan var att ta hand om två moderlösa barn.

I en lägenhet i London sörjer två söner och deras far den plötsliga bortgången av en älskad mor. När deras förtvivlan är som störst ringer det på dörren och utanför står den fjäderklädda sorgen.

Kråkan fastslår att han kommer att stanna hos den bedrövade familjen tills han inte längre behövs. Han blir deras terapeut, beskyddare och hjälpreda. Ibland obehaglig och konfronterande men också varm och tröstande.

Och allteftersom dagarna blir till månader och smärtan över förlusten ger vika för minnen börjar familjen långsamt att läka.

Sorgen bär fjäderdräkt är en parafras på Ted Hughes berömda diktsamling om kråkan och är en utsökt blandning mellan novell, fabel och essä om sorg och kärlek.
”Rolig, varm och realistisk – den här boken är något att dröja sig kvar vid och att njuta av.” The Telegraph

”Fullständigt häpnadsväckande. Mycket, mycket säregen.” Nathan Filer

”Fantastisk bra. Alla som någonsin har älskat någon eller förlorat någon, eller både och, kommer gripas av den här boken. Den är väldigt sorglig och väldigt rolig.” Robert Macfarlane

”Jag tror inte att jag läst något liknande förut. Den slog mig med häpnad, full av skönhet, humor och tjock, svart mörker. Den kommer stanna kvar hos mig för en lång tid framöver.” Evie Wyld

Läs mer om Max Porter här%d bloggare gillar detta: