Maggie O’Farrell: Det måste vara här

det_maste_vara_harTitel: Det måste vara här
Originaltitel: This must be the place
Författare: Maggie O’Farrell
Översättare: Malin Bylund Westfelt
Utgivningsdatum: november 2016
Genre: Roman
Format: Danskt band och e-bok
Sidantal: ca 450 sidor
ISBN: 978-91-87917-22-6


”Sedan håller jag mig på banan och fortsätter mitt nuvarande liv. Sedan ska jag inte börja rota i vad fan som hände Nicola Janks, inte ge mig på att försöka gräva fram sanningen om det. Det är ur världen. Kvinnan är död. Det är över tjugo år sedan.”

Daniel Sullivan är en man med ett komplicerat liv. Han är en tvättäkta New York-bo som numera bor på irländska vischan, han har barn i Kalifornien han aldrig träffar och en pappa i Brooklyn han avskyr. Hans fru Claudette plockar utan att blinka fram geväret om någon skulle våga sig in på deras mark. Claudette var en av de mest om talade kvinnorna i filmvärlden innan hon drog sig tillbaka till lugnet på den avsides gården där de bor.

Men en oväntad upptäckt och en kvinna som Daniel förlorade kontakten med för 20 år sedan skakar om tillvaron som han och Claudette omsorgsfullt byggt upp. Avslöjandet får honom att tappa fotfästet och för honom långt bort från både fru, barn och hem.

Maggie O’Farrells sjunde roman tar med läsaren på en resa över världens kontinenter. Det är en lysande berättelse om det vi lämnar bakom oss och de personer vi blir när vi letar efter vår plats i världen.

”Fantasifull, rörande och alldeles galen. Jag älskade den.” Rachel Joyce, författare

”Kommer garanterat att bli en av de mest prisade böckerna under 2016.” Hannah Beckeman, författare och journalist

Storslagen … lyhörd, inträngande och en typisk bladvändare.” Cathy Rentzenbrink, författare

Läs mer om Maggie O’Farrell här%d bloggare gillar detta: