Lucie Whitehouse: Nära dig

nara_digTitel: Nära dig
Originaltitel: Keep you close
Författare: Lucie Whitehouse
Översättare: Maria Bodner Gröön
Utgivningsdatum: oktober 2016
Genre: Thriller
Format: Danskt band och e-bok
Sidantal: ca 390 sidor
ISBN: 978-91-87917-24-0

 


”Vad Marianne hade gjort var bara begravt, inte borta. Det hade funnits där hela tiden, slumrat, inväntat rätt ögonblick för att börja röra på sig, sträcka ut sig och bryta fram i ljuset.”

Det är tio år sedan Rowan och hennes bästa vän Marianne tappade kontakten. Tidigare var de oskiljaktiga. De gjorde allt tillsammans, hemlighöll ingenting för varandra och Rowan var som en del av Mariannes familj. Men efter ett bråk förändrades allt och sedan dess har de inte utbytt ett ord.

En dag får Rowan ett samtal. Marianne är död. Hon föll ner från hustaket och allt pekar på att det var en olycka. Men Rowan blir misstänksam. Marianne led av höjdskräck och skulle aldrig ha gått upp på taket av fri vilja. Dagen efter dödsbudet får hon ett vykort som Marianne postat innan hon dog. På vykortet har hon skrivit en enda mening: Jag måste prata med dig.

Nära dig är en gastkramande psykologisk thriller där spänningen stegras ända fram till det hårresande slutet.

”Whitehouse är en fantastisk berättare som med sin fingerfärdighet och sluga vindlingar får dig att dra helt fel slutsats.” The Independent

”En första klassens psykologisk thriller om hur ett förhastat beslut kan påverka oss för all framtid.” Kirkus

”Det är väldigt, väldigt spännande, historien byter riktning gång på gång och innehåller några riktiga överraskningar.  Jag bara älskade den.” BBC Radio Oxford

Läs mer om Lucie Whithehouse här%d bloggare gillar detta: